Χριστουγεννιάτικη Συναυλία 2019

Χριστούγεννα 2019 και όλοι μας προετοιμαζόμαστε για τις γιορτές, της γέννησης του Κυρίου και της Πρωτοχρονιάς. Φέτος έχουμε διοργανώσει κάτι λίγο διαφορετικό από τις καθιερωμένες συναυλίες. Πρόκειται για μια συναυλία/παράσταση.
TELIKO

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

… ψηλαφίζοντας την Αγάπη…

Χριστούγεννα 2019 και όλοι μας προετοιμαζόμαστε για τις γιορτές, της γέννησης του Κυρίου και της Πρωτοχρονιάς. Φέτος έχουμε διοργανώσει κάτι λίγο διαφορετικό από τις καθιερωμένες συναυλίες. Πρόκειται για την συναυλία/παράσταση “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία… ψηλαφίζοντας την Αγάπη”. Οι γνωστοί χορωδιακοί ύμνοι και τα κάλαντα δεν παρουσιάζονται ως ανεξάρτητες συνθέσεις σε σειρά, αλλά ως μέρος μιας αφήγησης.

Ο Νικόλας είναι ένας άνθρωπος της εποχής μας. Κάποιος που ζει τα φετινά Χριστούγεννα όπως εμείς. Αντιμέτωπος επίσης με τα θέματα που απασχολούν και εμάς. Με τα ίδια ερωτηματικά ίσως. Γύρω του η λαμπρότητα της γιορτής. Η χαρά της. Οι άνθρωποι, οι ευχές, τα ψώνια, τα χρώματα, τα λαμπιόνια, τα δώρα. Στον αντίποδα όμως και ο θόρυβος και η κούραση, η συνήθεια από την επανάληψη. Γυρίζει στο σπίτι… Τι να τον περιμένει αλήθεια αυτά τα Χριστούγεννα;

Η καλλιτεχνική επιμέλεια και τα κείμενα είναι της Νατάσας Αγγελοπούλου. Κοντά της, στην σκηνοθετική επιμέλεια η Βασιλική Γαϊτάνη και στα σκηνικά και τα κουστούμια η Στέλλα Τριανταφύλλη . Μαζί τους εκλεκτοί μουσικοί στο μικρό ορχηστρικό σύνολο, μαζί με 50 περίπου χορωδούς μέλη των Ευαγγελικών Εκκλησιών. Όλοι μαζί έχουν δουλέψει με πολύ μεράκι επάνω στο έργο και αναμένεται να μας εκπλήξουν, όχι απλώς με τις ικανότητές τους αλλά κυρίως με το μήνυμα που μεταφέρουν.

Oι στίχοι του γνωστού χριστουγεννιάτικου τραγουδιού, “I wonder as I wander”, ενός από τα κομμάτια του προγράμματος, έρχονται να συμπληρώσουν στη σκέψη μας, ερωτήματα που ενδεχομένως οδηγούν σε μια άλλη οπτική της θείας γέννησης και του εορτασμού της.

Αναρωτιέμαι, καθώς περιπλανιέμαι κάτω απ’ τον ουρανό,γιατί ο Ιησούς ο Σωτήρας ήρθε…

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Πάτρα και Αθήνα.

  • Στις 22 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στον χώρο της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Πατρών, Κανελλοπούλου 72 & Μαρούδα.
  • Στις 23 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στον χώρο της Εκκλησίας του Θεού στην οδό Ζαΐμη 17 στα Εξάρχεια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.