ΓΛΥΦΑΔΑ

Η ιστορία της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας στην Γλυφάδα αρχίζει από τις βραδυνές καλοκαιρινές συναθροίσεις στο σπίτι αδελφικής οικογένειας στη Βάρη, όσων έμεναν στα Νότια προάστια και ήταν δύσκολο να πηγαίνουν στην εκκλησία στον Πειραιά δύο φορές την ημέρα.

Καθώς ο καιρός περνούσε και η παρέα άρχισε να δένει, να ομογενοποιείται, η ιδέα μιας πιο μόνιμης συνάντησης με τη μορφή Εκκλησίας αποκτά πολλούς υποστηρικτές, κάτι που φαίνεται ότι το καλλιεργεί και το Άγιο Πνεύμα, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό, σε μια αξέχαστη βραδυά, να παρθεί η μεγάλη απόφαση. Ναι, αποφασίσαμε με την οδηγία Του, να αρχίσουμε να ψάχνουμε για ένα χώρο σε κεντρικό σημείο της Γλυφάδας, προκειμένου να δώσουμε τη μαρτυρία μας μέσα από το μήνυμα της Χάρης και του αίματός Του.

Βέβαια, το εγχείρημα αυτό ακολουθήθηκε από αμφιβολίες για το αν κάνουμε αυτό που Εκείνος έχει στο σχέδιό Του για εμάς, αν οικονομικά θα τα καταφέρουμε, αν θα είμαστε αρκετοί, αν…αν…. πόσα αλήθεια αν…… κουβαλούσαμε. Όμως το Πνεύμα του Θεού δούλευε μέσα μας και μάς γέμιζε με Ειρήνη και γλυκιά βεβαιότητα ότι Εκείνος ξέρει, και ότι μας αρκεί η Χάρη Του.

Έτσι ξεκινήσαμε και βρήκαμε, ή μάλλον, μας βρήκε Εκείνος μια μικρή αίθουσα, έδωσε την έμπνευση και η αίθουσα άρθρωσε τον δικό της αρχιτεκτονικά αισθητικό λόγο, γεμάτο μηνύματα Χάρης και ζεστασιά αγάπης. Γίναμε νόμιμο σωματείο, μέχρι να μετασχηματισθούμε σε ό,τι Εκείνος περιμένει από εμάς.

Χρειάστηκαν μόλις 2-3 χρόνια για να γίνει εύκολα αντιληπτό πως η αίθουσα που είχαμε βρει δεν μας χωρούσε πια. Έτσι, άρχισε η αναζήτηση μιας πιο μεγάλης αίθουσας, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που είχαν αρχίσει να γίνονται εμφανείς, όπως για παράδειγμα μια αίθουσα για το Κυριακό Σχολείο.

Έτσι τις τελευταίες μέρες του 2017, η Εκκλησία μεταφέρθηκε στην νέα της αίθουσα, και από τότε οι ευλογίες που ο Θεός χαρίζει είναι συνεχείς και ορατές στις ζωές μας.

Έχουμε μια ζωή ήδη λίγων ετών και ζούμε θαυμάσιες στιγμές παρουσίας Του, γεμάτες Χάρη και Αγάπη αδελφικής κοινωνίας και οικοδομής τού Λαού Του.

Εβδομαδιαίες συνάξεις

Επικοινωνία