Εκδηλώσεις Χριστιανικής Μαρτυρίας της τοπικής εκκλησίας στην Πάτρα

Κατά την περίοδο 13-20/7/2019 επισκέφθηκε την Ελεύθερη Ευαγγελική Εκκλησία της Πάτρας ομάδα πιστών από την διεθνή οργάνωση OM (Operation Mobilization) η οποία, σε συνεργασία με την τοπική Εκκλησία, έκαναν αρκετές εκδηλώσεις στην περιοχή της Αχαΐας με κοινωνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό περιεχόμενο. Η ομάδα αποτελείτο από 8 άτομα, από διαφορετικές χώρες και φιλοξενήθηκαν στο κτίριο της Εκκλησίας.
Εκδηλώσεις Χριστιανικής Μαρτυρίας τοπικής εκκλησίας στην Πάτρα

Κατά την περίοδο 13-20/7/2019 επισκέφθηκε την Ελεύθερη Ευαγγελική Εκκλησία της Πάτρας ομάδα πιστών από την διεθνή οργάνωση OM (Operation Mobilization) η οποία, σε συνεργασία με την τοπική Εκκλησία, έκαναν αρκετές εκδηλώσεις στην περιοχή της Αχαΐας με κοινωνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό περιεχόμενο. Η ομάδα αποτελείτο από 8 άτομα, από διαφορετικές χώρες και φιλοξενήθηκαν στο κτίριο της Εκκλησίας.

Το ειδικό λεωφορείο/όχημα της OM

Μαζί με την ομάδα -και μάλιστα για πρώτη φορά στην Ελλάδα – ήλθε στην πόλη της Πάτρας και μια κινητή μονάδα μαρτυρίας της OM. Επρόκειτο για όχημα μεγάλων διαστάσεων, ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικά ως κλιματιζόμενη βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο, με καθίσματα, για να μπορούν οι επισκέπτες ξεκούραστα να διαβάσουν από τα βιβλία και τα έντυπα που περιείχε. Η τοπική εκκλησία διέθεσε ικανό αριθμό βιβλίων και εντύπων για όλες τις ηλικίες, καθώς και αντίτυπα της Κ.Δ. σε πολλές γλώσσες, τα οποία και δίνονταν δωρεάν στους επισκέπτες, εφ’ όσον το επιθυμούσαν.

Ο Δήμος της Πάτρας έδωσε επίσημη άδεια στάθμευσης της κινητής μονάδας της ΟΜ σε κεντρικές πλατείες της πόλης – και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Στο χώρο στάθμευσης της μονάδας έγιναν δύο εκδηλώσεις μαρτυρίας του Ευαγγελίου του Κυρίου Ιησού Χριστού και το επισκέφθηκαν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι. Διετέθη ικανός αριθμός βιβλίων και εντύπων πνευματικού ενδιαφέροντος, όπως και αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στην καθομιλουμένη Ελληνική γλώσσα.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη μονάδα, ήταν εξοπλισμένη με πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων ήχου, εικόνας και φωταγώγησης, με τη βοήθεια των οποίων έγιναν εντυπωσιακές παραστάσεις μουσικής, με ύμνους, από την ομάδα της OM, καθώς και προβολή μουσικών και διδακτικών video τα οποία ήσαν ορατά και μέσα στην κινητή μονάδα αλλά και έξω από αυτήν.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις Χριστινικής Μαρτυρίας

– Κοινωνικές Δράσεις

Οι εθελοντικές ενέργειες κοινωνικής προσφοράς από την ομάδα της OM και από μέλη της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας της Πάτρας, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν είναι οι εξής:

 • Σε συνεργασία με το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, έγινε λεπτομερής καθαρισμός της βόρειας παραλιακής ζώνης της Πάτρας, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και σε όλη την αντίστοιχη ακτογραμμή, καθώς και στα  πάρκινγκ και τα παρκάκια της περιοχής. Τα μέλη τα οποία συμμετείχαν φορούσαν ομοιόμορφα μπλουζάκια και καπελάκια, προκαλώντας το ενδιαφέρον των περαστικών, οι οποίοι ρωτούσαν για τη συγκεκριμένη δράση προσφοράς στην πόλη και επικροτούσαν την όλη προσπάθεια
 • ‘Έγιναν επίσης εκτενείς εργασίες βαψίματος στα εξωτερικά παγκάκια του προαυλίου χώρου της Εκκλησίας, καθώς και βάψιμο κάποιων μεγάλων βάθρων τα οποία χρησιμοποιούνται σε μουσικές εκδηλώσεις. Η όλη εργασία έγινε με πολύ χαρά και προθυμία από σύνολη την ομάδα, με την επίβλεψη του Μάνου Δ. της Ευαγγελικής Εκκλησίας «Νέα Ζωή». Η Ε.Ε.Ε. Πάτρας ευχαριστεί πολύ την ομάδα για την προσφορά της αυτή.

– Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Εκτός από την παρουσία του ειδικού οχήματος της OM -όπου από μόνο του έδωσε έντονο πολιτιστικό τόνο στις όλες εκδηλώσεις – έγιναν και οι παρακάτω πολιτιστικές παρουσιάσεις:

 • Δόθηκε παράσταση και παιδικό πρόγραμμα στον καταυλισμό των Ρομά, στην περιοχή Σαγέϊκων Αχαΐας. Στο πρόγραμμα συμμετείχε και η ομάδα διακονίας στους Ρομά της Ε.Ε.Ε. Πάτρας, η οποία εδώ και πολύ καιρό εργάζεται έργο Θεού στη συγκεκριμένη ομάδα συνανθρώπων μας. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν σε όλα τα παιδάκια γλυκίσματα. Το μήνυμα της αγάπης και του σωτηρίου ενδιαφέροντος του Θεού μεταδόθηκε με απλότητα και σύνεση.
 • Επίσης και στην πλατεία της Κάτω Αχαΐας, όπου συγκεντρώνονται οικογένειες των εντόπιων Ρομά (Δημοτικό πάρκο Κάτω Αχαΐας), έγιναν παραστάσεις με παιδικό περιεχόμενο, αρχικά έξω από το όχημα της ΟΜ αλλά και σε άλλο σημείο του πάρκου. Τα παιδάκια χάρηκαν πολύ με το χαρούμενο παιδικό πρόγραμμα της ομάδας και συμμετείχαν ενεργά και με χαρά σε αυτό.
 • Η ομάδα της ΟΜ έκανε και αρκετές μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις στις διάφορες πλατείες. Έπαιξαν ζωντανή μουσική με τα όργανά τους, έψαλαν ύμνους με συνοδεία οργάνων, έκαναν θεατρικά -κυρίως παντομίμα- με διδακτικό περιεχόμενο και έκαναν ξενάγηση των επισκεπτών στο ειδικό όχημα της οργάνωσης. Η πολύ ωραία μουσική τους έκανε πολλούς περαστικούς να στέκονται για να τους ακούσουν και να επισκέπτονται την κινητή μονάδα βιβλίου με προθυμία.

– Θρησκευτικού περιεχομένου εκδηλώσεις

Τις ημέρες που η ομάδα της OM, και σε συνεργασία με την ομάδα της διακονίας μαρτυρίας της Ε.Ε.Ε. Πάτρας, έγιναν και εκδηλώσεις διακήρυξης του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού και της ιστορικής Χριστιανικής πίστης με πολλούς τρόπους, χωρίς βέβαια διάθεση προσηλυτισμού, ούτε εξαναγκασμού, αλλά καθόλα νόμιμα και στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου.

 • Δόθηκαν δωρεάν πολλά αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στην Ελληνική δημοτική γλώσσα αλλά και αρκετά σε ξένες γλώσσες (Αγγλικές, Αλβανικές, Ρωσικές, Ρουμάνικες, Αραβικές, Φάρσι, Γαλλικές κ.τ.λ.). Επίσης δόθηκαν και πολλά παιδικά βιβλία με ιστορίες από την Αγία Γραφ, στους γονείς οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον.
 • Όλα τα βιβλία δίνονταν στους επισκέπτες δωρεάν, είτε μέσα στο ειδικό όχημα της ΟΜ, είτε από ένα εξωτερικό τραπεζάκι το οποίο είχε τοποθετηθεί καταλλήλως για τους περαστικούς. Επιπλέον μοιραζόταν, σε πολλά σημεία της κάθε πλατείας, και ένα φυλλάδιο με το πλήρες μήνυμα του Ευαγγελίου του Χριστού και τον βιβλικό τρόπο σωτηρίας, μέσω της πίστης και της με προσευχή επίκλησης του Ονόματος του Κυρίου Ιησού Χριστού.
 • Επίσης μέσα από  φορητό ηχείο -ή μέσω των ηχείων της κινητής μονάδας μαρτυρίας-  δινόταν το μήνυμα της ανάγκης για σωτηρία και της δωρεάς της αιώνιας ζωής, δια του Ιησού Χριστού. Έτσι, και χωρίς αντεγκλήσεις ή θρησκευτική αντιπαλότητα, γινόταν ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικές συζητήσεις για την καλύτερη κατανόηση των πνευματικών θεμάτων και την εκζήτηση της αιώνιας ζωής την οποίαν ο Θεός χαρίζει δια της πίστεως στον Ιησού Χριστό, διότι: «Οὐκ ἔστιν ἐν ἄλλῳ οὐδενὶ ἡ σωτηρία· οὐδὲ γὰρ ὄνομά ἐστιν ἕτερον ὑπὸ τὸν οὐρανὸν τὸ δεδομένον ἐν ἀνθρώποις ἐν ᾧ δεῖ σωθῆναι ἡμᾶς» (Πράξεις των Αποστόλων 4:12)
 • Μάλιστα ήταν τόσο θετικές και αποτελεσματικές οι συζητήσεις, ώστε κάποιοι ζήτησαν -και τους δόθηκαν ως δώρο- αντίτυπα ολόκληρης της Αγίας Γραφής στη Δημοτική γλώσσα, προκειμένου να εμβαθύνουν περισσότερο στα πράγματα του Θεού.
 • Τέλος, με αφορμή τις εξορμήσεις της ομάδας, παρακινήθηκαν για ομολογία και διακήρυξη του Ευαγγελίου της δια της πίστεως στον Κύριο Ιησού Χριστό σωτηρίας και πολλά μέλη της τοπικής εκκλησίας, τα οποία συνέδραμαν και βοήθησαν σε διάφορους τομείς των εκδηλώσεων.

Τελικές Εντυπώσεις

Γενικώς, και από όλες τις πλευρές, η εβδομάδα της επίσκεψης της ομάδας της O.M. στην τοπική Ευαγγελική Εκκλησία της Πάτρας ήταν πολύ ευλογημένη και αναζωογονητική για όλους τους πιστούς.

 •  Η ομάδα της OM  παρουσίασε και ένα ημίωρο πρόγραμμα στην Σύναξη της Εκκλησίας, με μουσική, ύμνους, ομολογίες πίστης στον Κύριο Ιησού Χριστό και εμπειρίες από την όλη δράση τους. Έτσι ενίσχυσαν και οικοδόμησαν τους πιστούς και τους υπενθύμισαν ότι μέσα από την ενεργό και ευσεβή δράση θα μπορέσουν να συμβάλουν για την αλλαγή του κλίματος της αθεΐας και της εις στο Ευαγγέλιο αντίστασης η οποία χαρακτηρίζει τον τόπο μας και διακατέχει τους περισσοτέρους των συμπολιτών μας.
 • Η ομάδα, εκτός από τη φιλοξενία των αδελφών, ξεναγήθηκε και στα αξιοθέατα της πόλης, απόλαυσε τις όμορφες παραλίες του Πατραϊκού με θέα τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και  γεύτηκε τοπικά εδέσματα σε παραλιακό εστιατόριο της περιοχής.
 • Μέσα από την κοινωνία με τους πιστούς του Χριστού η τοπική εκκλησία ευλογήθηκε και αναζωπυρώθηκε  η πίστη και η αγάπη όλων στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, ο Οποίος είναι το πρότυπο της θυσιαστικής αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς όλους τους ανθρώπους.

Είθε με την χάρη του, όλοι να συνεχίζουμε σε πίστη και προσφορά στο έργο του Κυρίου μας, ώστε να ακούσουμε κείνη την ημέρα: «Εὖ, δοῦλε ἀγαθὲ καὶ πιστέ… εἴσελθε εἰς τὴν χαρὰν τοῦ Κυρίου σου.»! (Κατά Mατθαίον Ευαγγέλιον 25:21).