2ο Συνέδριο της Κοινωνίας Ευαγγελικών Εκκλησιών

Διανύουμε μια περίοδο με αυξημένες αβεβαιότητες γύρω μας, και αυτό μας φέρνει αντιμέτωπους με νέα διλήμματα   σχετικά με τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων της «Κοινωνίας Ευαγγελικών Εκκλησιών», καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε υπόψη τα δεδομένα και τις σχετικές οδηγίες των αρμοδίων αρχών σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σας γνωστοποιούμε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να αναβληθεί το 2ο συνέδριο της Κοινωνίας των εκκλησιών μας που επρόκειτο να γίνει στον Λόγγο, 20-22 Μαρτίου.

 Όπως αντιλαμβάνεστε, τέτοιες αποφάσεις δεν είναι ούτε εύκολες (καθώς προσπαθεί κανείς να σταθμίσει διάφορες παραμέτρους, αρκετές από τις οποίες είναι διαρκώς μεταβαλλόμενες), ούτε ευχάριστες. Και βέβαια, δεν είναι αποφάσεις που τις παίρνει κανείς με γνώμονα το τι πιστεύει ο ίδιος για τη σοβαρότητα της κατάστασης ή το τι θα έκανε ο ίδιος και η οικογένειά του όσον αφορά τη συμμετοχή.

 Ως διοργανωτές, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθμίσουμε παραμέτρους άλλες, όπως οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για την πιθανή εξέλιξη στο προσεχές διάστημα, οι σχετικές οδηγίες των αρχών, η ευθύνη προστασίας από την πιθανή έκθεση σε κίνδυνο ευπαθών ατόμων, αλλά και βέβαια η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που μπορεί να μεταβληθεί ανά πάσα στιγμή οδηγώντας, λόγω ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής, σε δυσβάστακτο οικονομικό αποτέλεσμα ένα συνέδριο.

 Συνεκτιμώντας λοιπόν όλα τα παραπάνω κρίναμε ότι η αναβολή του συνεδρίου σε ημερομηνία μέσα στο φθινόπωρο ήταν αυτή τη στιγμή η δέουσα επιλογή. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο, ενώ τα χρήματα από προκαταβολές θα επιστραφούν στο ακέραιο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της «Κοινωνίας Ευαγγελικών Εκκλησιών» 

Μέσα στον κόσμο με άλλο φρόνημα!

Σας προσκαλούμε στο 2ο Συνέδριο της Κοινωνίας Ευαγγελικών Εκκλησιών, να χαρούμε την αδελφική κοινωνία και να σκεφτούμε μαζί τι σημαίνει να ζούμε μέσα στον κόσμο με άλλο φρόνημα. Ως πιστοί, νιώθουμε συχνά τον «κόσμο», με την έννοια που η Βίβλος δίνει, να μας βαραίνει και να μας πιέζει. Η αντίδρασή μας συχνά είναι να υψώσουμε τείχη, άλλοτε να προσπαθήσουμε να φύγουμε μακριά ή, κάποιες φορές, να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς τελικά «τα εργαλεία που δουλεύουν»…

Τι σημαίνει όμως η πρόκληση να ζούμε ως πιστοί μέσα στον κόσμο, αλλά με άλλο φρόνημα; Αδύναμοι, αλλά δυνατοί χάρη στη δική Του δύναμη, θλιβόμενοι, αλλά ποτέ απελπιζόμενοι χάρη στη δική Του ελπίδα, θυσιαζόμενοι όχι από αδυναμία, αλλά χάρη στην ταυτότητα που ο Θεός μας χαρίζει;

Ελάτε να βρεθούμε μαζί, να γνωριστούμε καλύτερα, να μιλήσουμε, να ανοίξουμε τον λόγο του Θεού, να προσευχηθούμε μαζί, να οραματιστούμε ως μια μεγάλη οικογένεια για το πώς είναι να ζούμε μέσα στον κόσμο με άλλο φρόνημα …

 

  • Θέμα συνεδρίου

    Μέσα στον κόσμο με άλλο φρόνημα!

  • Τόπος

    Long Beach Resort, Λόγγος Αχαΐας

  • Ημερομηνίες

    20 - 22 Μαρτίου 2020

Ενημερωτική εγκύκλιος

Κατεβάσετε την ενημερωτική εγκύκλιο του συνεδρίου εδώ.

Συγκατάθεση κηδεμόνα

Κατεβάσετε την Υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης κηδεμόνα για τους ανήλικους συνέδρους εδώ.

2ο Συνέδριο της Κοινωνίας Ευαγγελικών Εκκλησιών
2ο Συνέδριο της Κοινωνίας Ευαγγελικών Εκκλησιών
2ο Συνέδριο της Κοινωνίας Ευαγγελικών Εκκλησιών
2ο Συνέδριο της Κοινωνίας Ευαγγελικών Εκκλησιών
2ο Συνέδριο της Κοινωνίας Ευαγγελικών Εκκλησιών